16 jan. 2011

Brandon Boyd

"I am longing for that simple pleasure of drawing lines into a wave. Carving soft sculptures out of a canvas that is unique to that moment and is never to repeat again. Surfing is many different things to many different people, but to me it is art. I miss it, but will return into her arms by Winter's end"








10 jan. 2011

Irie all day!

Två updates på samma kväll, rekord? Kom iallafall precis över ett klipp på youtube som handlar om skatescenen på Barbados. Rastaskatern som Mike intervjuar heter Paul & det var han som visade oss alla spots & ställen när vi var nere. Kul att faktiskt se lite riktig kärlek till skateboarding, det värmer iallafall lite såhär mitt i vintern. Paul jobbar i Barbados enda skateboardshop & är verkligen hur ödmjuk som helst. Sekunden vi tog steget in på Barrels & Bearings lös han upp av glädje från att se fler skaters på ön, för let's face it. Det finns inte i överflöd precis. Bjöd genast in oss till en sesh och senare bjöd han även in hela sverigecrewet till en grillfest hemma hos honom. Helt fantastiskt att se någon brinna för något så mycket. Paul berättade för oss att han jobbade på skatebutiken dels för att han brann för skate, men också för att inspirera yngre bajans till att åka skateboard, hellre än att springa runt och stjäla saker eller börja med en massa droger. Han drog ihop ett skateteam (Irie) och sponsrade lite åkare på ön för att få fram lite mer engagemang & driv i Barbados skatescen, och visst lyckades han bra med det! Vi var med på en skatesesh , och för att vara helt isolerade från omvärldens skateparker och spots så var grabbarna riktigt duktiga. Många, om inte alla var helt klart bättre än mig, inte för att jag är jätteduktig men jag har ändå åkt i 10års tid. Superstokade och fokuserade på allt dom gjorde, en helt annan kärlek till skate än vad man kanske vanligtvis är van att se i den europeiska skatescenen. Inte för att dom var bättre eller för att dom gjorde snyggare grejer än någon annan, utan för att ett av deras absolut bästa spots just då råkade vara en lastkaj bakom ett supercenter. 15x3,5m och med ett litet tak över för att klara sig ifall det skulle börja regna. Är inte det dedication så vet jag inte. Irie all day!

▲ ▲ ▲

Allrigt, some roomaction




5 jan. 2011

500 år

5 Dagar tills du är här <3

3 jan. 2011

"Côte des Basque"

I Biarritz i sommras lärde vi känna Daniel Månsson. Daniel är fotograf, och en mycket duktig sådan. Jag och Daniel delade många intressen var av surf & fotografering onekligen var inräknat, men även skateboarding. Daniel har fotat många kända åkare från hela världen & listan inkluderar Tony Alva, Steve Caballero, Skip Engblom och många fler.. Det Daniel dock ägnar sig åt mest är att resa runt jorden och ta filosofiska surfbilder från vattenytans perspektiv. Han är 2010 års Hasselbladsstipendiat i naturfoto med projektet "Vågor" och även trefaldig fotoboksförfattare. Senast uppmärksammades hans bilder i Economist magasin The Intelligent life med ett tiosidigt reportage om hans projekt "Cold Water Surfing". Den 19 januari har han vernissage i VOLs galleri på Holländargatan 29 i Stockholm. Kom förbi 17:00 - 21:00 och kolla in hans bilder från "Côte des Basque" och se många olika vinklar av Frankrikes Biarritz. Här nedanför kan ni se ett gäng bilder Daniel tog på mig i sommras. Jag har dock redigerat till lite färger & beskurit en del så att det inte avslöjar något om hur orginalbilderna ser ut om någon av dem skulle vara med på vernissagen i stockholm.






2 jan. 2011

Vi föds unika och dör som kopior av varandra

Inspiration finns i allt. Här är en liten del av allt som inspirerar mig.